Voor wie

Ben je klaar met het strijden, wil je jouw wapens neer leggen? Wil je niet langer het gevecht aan gaan en in volle vrijheid het leven lief hebben?

Ik help je graag in het ontdekken hoe jij je hebt gewapend. Zijn ze (nog) wel nodig, die wapens?  Bieden ze (nog) wel bescherming of zorgen ze vooral voor afstand ten opzichte van de ander en je eigen wensen?  
Samen gaan we op zoek naar de reden waarom je doet zoals je doet, wat je onzekerheden zijn, hoe je deze hebt ontwikkeld en hoe je die weer kunt doorbreken.

Traumatische gebeurtenissen leiden vaak tot het ontwikkelen van een schild ter bescherming van verder leed en doet het ervaren van levensgeluk sterk afnemen.
Onder traumatische gebeurtenissen wordt verstaan het blootgesteld zijn aan feitelijke of dreigende dood, ernstige verwonding of seksueel geweld.
Ik ben gespecialiseerd in het  het behandelen van deze traumatische gebeurtenissen en behandel al geruime tijd op het hoogste niveau PTSS . Dit doe ik aan de hand van (imaginaire) exposure en/of EMDR-therapie. Dankzij deze therapie kan de emotionele lading van de traumatische ervaringen worden weggenomen. Waardoor je de herinnering aan de traumatische gebeurtenis weer aan kunt, niet langer herbelevingen hebt, weer durft wat je bent gaan vermijden en weer levensgeluk kunt ervaren. 

Traumatische gebeurtenissen kunnen daarnaast een negatief effect op je zelfbeeld hebben. Te denken valt daarbij aan gebeurtenissen binnen je gezin van herkomst waarin je niet de interesse of waardering gekregen hebt die je nodig had. Veel kritiek hebt ontvangen en/of afgewezen bent op de basis- of middelbare school door gepest of genegeerd te worden. 

Kamp je met een laag zelfbeeld en belemmert dat je persoonlijke ontwikkeling? In dat geval is EMDR-therapie eveneens een goed hulpmiddel om het vertrouwen in jezelf te herstellen. 

In mijn praktijk AnneLief kun je terecht in de leeftijd van 15 jaar tot zo oud als je jezelf voelt.