Over mij




Ik ben Annelie Speelman-Vleems
Ik ben het aller gelukkigst als ik volop het leven kan liefhebben.

Wanneer ik de ruimte heb om te verwonderen en in vervoering te raken.
Als ik kan blijven stilstaan bij mijn gevoel.
Als ik geraakt word.
Door een glimlach die mij vol in het hart treft.
Door verdriet wat er in alle hoedanigheid mag zijn.
Als ik durf te erkennen dat het spannend is, maar het vervolgens toch doe.
Als ik de ruimte neem om volledig mezelf te laten zien.
Als ik raakbaar durf te zijn.
Als de ander zijn kwetsbare kant laat zien.
Als ik me krachtig voel.
Als ik me minder voel en accepteer dat dat er mag zijn.
Als ik ontdek dat ik meer kan dan ik dacht.
Als ik groei.
Als de ander weer geluk ervaart.
Als ik samen ben met mijn allerliefsten.
Als ik alleen ben.
Als ik in de natuur ben.
Als ik midden in de stad ben.

Ik ben het allergelukkigst als ik het leven lief heb!

Waarom Annelief

Ik ben opgeleid als kinder- en jeugdpsycholoog NIP en GZ-psycholoog. Ik heb mij gespecialiseerd in traumabehandeling (EMDR, Imaginaire Exposure), schematherapie en oplossingsgerichte gezinstherapie. Veertien jaar heb ik als kinder- en jeugdpsycholoog met heel veel plezier met kinderen, jongeren en hun gezinnen gewerkt. Tot op een gegeven moment de koek op was. Het wilde niet meer, mijn lijf en brein begonnen met volle kracht duidelijk te maken dat ik andere keuzes mocht maken. Met terugwerkende kracht bleek ik te lang door te zijn gegaan met dat waar ik goed in was, maar wat niet meer mijn passie bleek. Ik ben net te lang gebleven in het oude, vertrouwde.

Ik heb weer mogen ontdekken en durven kiezen voor waar ik in mijn werk het allergelukkigst van word: het behandelen van volwassenen met psychotrauma.
Ik heb ervaring op hoog niveau in het behandelen van PTSS middels (imaginaire) exposure en EMDR. Psychotrauma wat ik ondermeer succesvol behandel zijn (vroegkinderlijk) seksueel misbruik en blootstelling aan een feitelijke of dreigende dood.

Daarnaast behandel ik middels EMDR en schematherapie trauma’s uit de kindertijd die verbonden zijn aan emotioneel geweld of verwaarlozing. Daarin ga ik samen met je op zoek welke disfunctionele patronen je ontwikkeld hebt ten gevolge van wat je vroeger is overkomen. Waarom doe je zoals je doet, wat zijn je angsten en onzekerheden, hoe heb je deze ontwikkeld en hoe kun je die weer doorbreken? 
Middels schematherapeutische interventies als ‘imaginatie met rescripting’ en ‘stoelentechnieken’ verwerken we de gebeurtenissen uit jouw jeugd die ten grondslag liggen aan de disfunctionele patronen. 
Met als resultaat dat je met meer zelfvertrouwen en ontspanning durft te luisteren naar welke behoeftes je hebt en deze durft te uiten. 

What shapes you, can’t break you – Sarah Montana